Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@kikaextreme.nl en wij helpen je graag!

Aanmelding

Wat als ik mij heb ingeschreven voor KiKa Extreme en de organisatie komt niet in het bezit van startbewijzen?
Het aanbod is onder voorbehoud van de definitieve toewijzing van pakketten vanuit de organisatie van de diverse KiKa Extreme triatlons. Mocht het zo zijn dat we geen startbewijzen toegewezen krijgen, dan zijn er twee opties met betrekking tot het sponsorgeld:
  • Het sponsorgeld storten we terug naar de sponsors.
  • Het sponsorgeld zetten we over naar een andere triatlon van KiKa Extreme.

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?
Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden). Omdat een deel van het sponsorgeld gebruikt wordt om jouw arrangement te betalen, adviseren wij deelnemers altijd om ook zichzelf te sponsoren.

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per IRONMAN. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden.
Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?
Je kunt je aanmelding annuleren maar de reeds door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen.

Belangrijk!
Zodra jij je hebt ingeschreven gaan wij kosten maken voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je onverhoopt om wat voor reden ook niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur.

Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking. Via onze reispartner ATPI Sports Events (kika@atpi.com) is het mogelijk om deze verzekering af te sluiten.

De annuleringsvoorwaarden verschillen per jaar en per IRONMAN. Kijk voor de details op de pagina annuleringsvoorwaarden.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Je kunt je in principe inschrijven tot twee maanden voor aanvang van de triatlon. Dit hangt wel af van de beschikbaarheid van vliegtickets en startbewijzen. Daarnaast moet je voldoende getraind zijn en voldoen aan de sponsorvoorwaarden. Wil je meer weten? Stuur een mail aan info@kikaextreme.nl.
Is het mogelijk na mijn inschrijving mijn gegevens te wijzigen?
Je kunt je (team)naam, (team)foto, (team)motivatie of andere persoonlijke gegevens na inschrijving heel eenvoudig wijzigen. Log in op de website, ga naar je profielpagina en klik op ‘bewerk pagina’. Belangrijk: stel ook de organisatie van KiKa Extreme hiervan op de hoogte via info@kikaextreme.nl.

Sponsoring

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan KiKa Extreme kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf KiKa Extreme sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de bevestigingsmail van de sponsoring.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Kan ik ook sponsors uit het buitenland werven?
Natuurlijk! Zij kunnen betalen via de website met een creditcard. Daarnaast kunnen sponsorbedragen vanuit het buitenland overgemaakt worden op de rekening van KiKa Extreme. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa Extreme is dit: >IBAN NL08 INGB 0652 2515 44 >BIC INGBNL2A. Het rekeningnummer is: 652 2515 44. Let op: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van KiKa Extreme + locatie evenement + de naam van de deelnemer die je sponsort.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van KiKa Extreme naar toe?
De netto opbrengst van KiKa Extreme gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Sinds juni 2019 is het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht geopend. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Klik hier voor meer informatie over KiKa. Wil jij meer weten over wat er met het sponsorgeld van KiKa Extreme gebeurt, kijk dan hier.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na het event. Heb je sponsorformulieren geprint die al door een sponsor zijn ingevuld? Zorg dan dat deze formulieren voor het event van KiKa Extreme zijn ingevuld op de website. Hartelijk bedankt!
Is er promotiemateriaal beschikbaar?
Ja, zeker! Na inschrijving ontvangt elke deelnemer van KiKa Extreme een welkomstpakket maar daarin onder andere een collectebus en KiKa-vlag. Voor het aanvragen van extra promotiemateriaal, kan je terecht bij actie@kika.nl. Er wordt dan promotiemateriaal naar je toegestuurd. 

Arrangement

Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?
Geen probleem! Als je de reisdata wilt aanpassen, zijn daar wel extra kosten aan verbonden. Doe dit in overleg met ons en de uitvoerende reisorganisatie ATPI Sports Events (kika@atpi.com / 020-2011215).
Is het mogelijk in een ander verblijf / hotel te verblijven?
In onze KiKa Extreme-arrangementen bieden wij één verblijf / hotel per locatie aan. Dit zijn tevens de verblijven met de beste prijs/kwaliteit garantie. Wij hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat het voor het programma en het groepsgevoel beter is om samen in één verblijf te zitten. Daarom vragen wij iedereen van de door ons aangegeven verblijven, gebruik te maken.
Ik wil graag mijn partner/kind/kennis meenemen, kan dit?
Dat kan! Onze reispartner ATPI Sports Events biedt supporterspakketten aan. Neem contact met hun op voor de mogelijkheden: kika@atpi.com of 020-2011215.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de reis te boeken voor jouw supporter(s)!

Training

Waar kan ik terecht voor trainingsadviezen?
Wij zijn ontzettend blij met onze partner Tri2one Coaching! Zij bieden de KiKa triatleten gratis clinics aan om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Daarnaast bieden zij ook drie coachmogelijkheden aan. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de deelnemersbijeenkomsten en clinics maak je kennis met de coaches. Door het hele jaar heen zijn zij bovendien bereikbaar voor al je vragen omtrent training, materiaal en voeding.
Worden er gezamenlijke trainingen georganiseerd?
Speciaal voor de deelnemers van KiKa Extreme organiseren wij deelnemersbijeenkomsten en clinics. We geven ruim van te voren de data en locaties door via de website, mail en andere media. Lees hier meer voor over voorbereiding.
Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?
Voor deelnemen aan KiKa Extreme is een goede conditie vereist. Trainen is daarom van groot belang. Neem contact op met onze partner Tri2one Coaching om samen te bepalen wat jouw trainingsschema wordt!
Is het noodzakelijk een annuleringsverzekering met sportblessure clausule af te sluiten?
Wij adviseren deelnemers om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten met blessure-dekking en eventueel werelddekking (afhankelijk waar de triatlon plaatsvindt). 

Voor Barcelona, Luxemburg en Nice deelnemers geldt dat het mogelijk is om voor die reis bij ATPI een annuleringsverzekering met sportblessure af te sluiten. Deze verzekering kun je afsluiten bij het afronden van het tweede deel van de registratie bij onze reispartner ATPI Sports Events en is geldig na betaling van deze verzekering. De verzekering dekt 100% van de reiskosten wanneer je jouw reis onverhoopt moet annuleren als gevolg van een blessure, waardoor je niet kan deelnemen aan de triatlon. Klik hier voor meer informatie.
Voor het afsluiten van deze verzekering kan je contact opnemen met ATPI Sports Events: kika@atpi.com of 020-2011215.

Organisatie

Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en City Wish Walk. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.
Heeft KiKa een CBF Keurmerk/Erkenning?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen