Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@kikaextreme.nl en wij helpen je graag!

Aanmelding & sponsorbedrag

Wat als ik mij heb ingeschreven voor KiKa Extreme en de organisatie komt niet in het bezit van startbewijzen?

Het aanbod is onder voorbehoud van de definitieve toewijzing van pakketten vanuit de organisatie van de diverse KiKa Extreme Challenges. Mocht het zo zijn dat we geen startbewijzen toegewezen krijgen, dan zijn er twee opties met betrekking tot het sponsorgeld:
  • Het sponsorgeld storten we terug naar de sponsors.
  • Het sponsorgeld zetten we over naar een andere challenge van KiKa Extreme.

Wat als ik het sponsorbedrag niet bij elkaar krijg?

Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je wel actief inzetten. Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website. Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken. We houden in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op de gemaakte kosten moet je wel betalen. Uiteraard is er niks op tegen om zelf een bijdrage aan de reis te doen. Dit doe je eenvoudig door jezelf te sponsoren.

Belangrijk!
Zodra jij je inschrijft, maken wij kosten voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten berekenen wij door aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je bijvoorbeeld het minimale sponsorbedrag niet ophaalt of om andere redenen niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht deze factuur te betalen.

De annuleringsvoorwaarden voor KiKa Extreme 2019 vind je hier. 

Het reisarrangement is aangegaan direct na de online aanmelding voor de KiKa Extreme IRONMAN 70.3 VICHY via kikaextreme.nl.

Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?

Zeker, maar de reeds door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen.

Belangrijk!
Zodra jij je inschrijft, maken wij kosten voor reserveringen, tickets en startbewijzen. Die kosten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je bijvoorbeeld het minimale sponsorbedrag niet ophaalt of om andere redenen niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht deze factuur te betalen. Zie de annuleringsvoorwaarden in het deelnemersreglement van jouw challenge.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Dat is mogelijk tot twee maanden voor aanvang van de challenges. Dit hangt wel af van de beschikbaarheid van vliegtickets en startbewijzen. Daarnaast moet je voldoende getraind zijn en voldoen aan de sponsorvoorwaarden. Wil je meer weten? Stuur een mail aan info@kikaextreme.nl

Is het mogelijk na mijn inschrijving mijn gegevens te wijzigen?

Ja, je wijzigt jouw (team) naam, (team)foto, (team)motivatie of de naam van een teamlid na inschrijving heel eenvoudig.  Log in op de website en klik op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu.

Sponsoring

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonlijke gegevens?

Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Een donatie aan KiKa Extreme kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor een speciale PDF met meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Kan ik ook sponsors uit het buitenland werven?

Dat kan zeker via de betaaloptie creditcard.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?

Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf KiKa Extreme sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.

Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Ons doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Omdat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van KiKa Extreme naar toe?

De netto opbrengst van KiKa Extreme gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. Alle opbrengsten zijn bestemd voor onderzoek naar kinderkanker.
5 juni 2018 heeft het onderzoek definitief een plek gekregen in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten  samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Run for KiKa Extreme  wordt georganiseerd door Emolife en hier zijn kosten aan verbonden.

Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?

Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?

Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na het event. Heb je sponsorformulieren geprint die al door een sponsor zijn ingevuld? Zorg dan dat deze formulieren voor uiterlijk een maand na het event bij KiKa Extreme binnen zijn. Hartelijk bedankt!

Is er promotiemateriaal beschikbaar?

Indien je graag promotiemateriaal ontvangt kun je een e-mail sturen naar actie@kika.nl. Er wordt dan promotiemateriaal naar je toegestuurd. 

Reis & verblijf

Is het mogelijk om mijn reis met een paar dagen te verlengen?

Geen probleem. Als je de reisdata wilt aanpassen, zijn daar wel extra kosten aan verbonden. Doe dit in overleg met ons en de uitvoerende reisorganisatie ATPI Sports Events (kika@atpi.com / 020-2011215).

Is het mogelijk in een ander hotel te verblijven?

In onze KiKa Extreme-arrangementen bieden wij één hotel per locatie aan. Dit zijn tevens de hotels met de beste prijs/kwaliteit garantie. Wij hebben in afgelopen jaren gemerkt dat het voor het programma en het groepsgevoel beter is om samen in één hotel te zitten. Daarom vragen wij iedereen van de door ons aangegeven hotels, gebruik te maken.

Ik wil graag mijn partner/kind/kennis meenemen, kan dit?

Dat kan! Neem contact met ons voor de mogelijkheden of neem contact op met de uitvoerende reisorganisatie ATPI Sports Events (kika@atpi.com / 020-2011215).

Betrokken organisaties

Wat is The Event Foundation?

Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en Metakids Obstacle Race. Bij Emolife Event werken zeer gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Heeft KiKa een CBF Keurmerk/Erkenning?

Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.

Training

Waar kan ik terecht voor trainings/voedingsadviezen?

KiKa Extreme heeft een aantal trainingsdeskundigen om onze deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden en bij te staan. Tijdens speciale bijeenkomsten voor deelnemers maak je kennis met deze trainers. Door het hele jaar heen zijn zij bovendien bereikbaar voor al je vragen omtrent training, materiaal en voeding.

Worden er gezamenlijke trainingen georganiseerd?

Speciaal voor de deelnemers aan KiKa Extreme challenges organiseren wij meerdere gezamenlijke trainingen. We geven ruim van te voren de data en locaties door via de website, mail en andere media.

Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?

Voor een KiKa Extreme Challenge is een goede conditie vereist. Trainen is daarom van groot belang. Per challenge geven we aan de deelnemers een gemiddeld training schema.

Is het noodzakelijk een annuleringsverzekering met sportblessure clausule af te sluiten?

Ja, wij adviseren beslist een annuleringsverzekering met sportblessure dekking te sluiten.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen