Foto van Wies en haar moeder Medea Foto van Wies en haar moeder MedeaWe finish for WiesFinish for Wies

Marie-Louise van Kampen, voor intimi Wies, kreeg flinke pijn in haar buik. Na doorverwijzing naar het ziekenhuis gingen alle alarmbellen af bij Wies en moeder Medea. Het toekomstbeeld van Wies veranderde compleet. Bij de 22-jarige werd wekedelenkanker geconstateerd, een zeldzame combinatie van kinderkanker. Alle behandelingen onderging ze heldhaftig, maar het mocht niet baten. Op 1 november 2019 is de prachtige Wies overleden.  

“Zodra je de diagnose hoort breekt je moederhart in honderdduizend stukjes.”

- moeder Medea - 
Wie poserend in de zon naast een beeld. Wie poserend in de zon naast een beeld.

Levenslust

Wies had een zeer grillige vorm van kanker met heftige behandelingen. Maar de vurige Wies was niet klaar om haar passievolle leven op te geven. Zodra de gezondheid het toeliet, stortte zij zich feestend, rokend en zingend in het leven. “Voor mij als moeder was dit afgrijselijk, maar ik heb mijn dochter gesteund in al haar keuzes”. Ook toen Wies de vernietigende behandelingen niet meer kon verdragen en ervoor koos om daarmee te stoppen. 

“Nog steeds ben ik ontredderd dat ik met kundige artsen haar niet in leven heb kunnen houden.”

- moeder Medea - 

De puurheid van het leven 

Medea grijpt alles aan om de dag door te komen en even niets meer te hoeven voelen. Zij voelt zich sterk als ze intensief sport en medesporters ontmoet, ieder met een persoonlijk verhaal. Als kleuterjuf staat Medea elke dag voor de klas en ziet ze ook weer de puurheid en mogelijkheden van het leven terug in haar kids.

“Mijn verdriet, mijn gemis, mijn boosheid, mijn pijn en mijn ongeloof probeer ik om te zetten in kracht en daarom ga ik IRONMAN 70.3 in Nice finishen. KiKa Extreme houdt mij overeind en geeft mij het gevoel dat ik leef. Mijn trainings- en wedstrijd maatjes, o.a deelnemer Toine van Gog, motiveren mij elke dag weer met hun tips, energie en ervaringen.”

“Kortom: It takes a village to finish KiKa Extreme.”

- moeder Medea - 
Medea met haar trainingsmaatjes in de sportschool. Medea met haar trainingsmaatjes in de sportschool.
Medea met haar trainingsmaatjes in de sportschool. Medea met haar trainingsmaatjes in de sportschool.
Moeder Medea in haar Run for KiKa shirt Moeder Medea in haar Run for KiKa shirt
Moeder Medea in haar Run for KiKa shirt Moeder Medea in haar Run for KiKa shirt

In actie komen

“Wat je ook wilt doen, doe het nu! Het is een investering in jezelf en anderen. Je bent bezig met iets wat zoveel groter is dan jezelf...” Medea zet zich in voor KiKa omdat geen enkel kind zo vreselijk ziek hoort te worden. Onderzoek naar kinderkanker blijft nodig, zodat andere kinderen met de diagnose kanker uiteindelijk blijven leven. 

“Je hebt geen garantie dat er een morgen zal zijn. Wat je wilt doen, doe het nu.”

- moeder Medea - 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen