Rianne: "Geloof in jezelf!"

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Hoi! Ik ben Rianne Vahl, 27 jaar oud en ben geboren en getogen in Kampen. Ik ben getrouwd met Alwin en heb een dochter Lynn (5) en 2 stiefdochters: Chavon (19) en Danaé (16).

Van kinds af aan ben ik een zeer sportief type. Na een aantal jaren te hebben geturnd ben ik lid geworden van atletiekvereniging Isala ’96 waar ik vele jaren op hoog niveau heb speer-geworpen. Helaas moest ik hiermee stoppen door een schouderblessure. Gelukkig heb ik sinds 3 jaar een andere sport gevonden waarbij ik zonder schouderpijn mijzelf kan uitdagen, namelijk Crossfit.

Ik ga graag een (sportieve) uitdaging aan en ik vind het een eer om mijn sportiviteit in te kunnen zetten voor KiKa!

Hoe ben je in aanraking gekomen met KiKa Extreme?
In 2019 heeft een kennis van mij deelgenomen aan de KiKa Extreme in Vichy en dat fascineerde mij. “Ooit..” zei ik dan. Maar nu is het zover, tijd om er echt voor te gaan! Voor mij is deelname aan de Kika Extreme IRONMAN 70.3 een fantastische uitdaging.

Wat is jouw motivatie om mee te doen met KiKa Extreme?
Anderhalf jaar geleden ben ik mijn moeder verloren aan de gevolgen van kanker. Een jaar na haar overlijden werd deze ziekte ook bij mijn vader geconstateerd. Gelukkig gaat het met hem, naar alle omstandigheden goed. Deze gebeurtenissen hebben mij enorm de drive gegeven om wat te doen tegen deze verschrikkelijke ziekte!

Vijf jaar geleden ben ik zelf moeder geworden van een dochter, Lynn. Vanaf dat moment draait alles in het leven om 1 ding, dat is mijn kleine meid. Ik moet er niet aan denken dat haar iets overkomt of dat ik haar zal moeten verliezen. Dit is wat mij extra motiveert om in actie te komen.

Wat is jouw ervaring in de triatlonsport?
In 2013 heb ik eens een 1/8e triatlon in Emmeloord volbracht in 1:19:18. Dat is dan ook mijn enige ervaring met de triatlonsport. Ik vond het heel tof om te doen, maar door mijn persoonlijke sportdoelen, was er toen geen ruimte om de sport beter te leren kennen.

Wat is jouw beste tip die je andere KiKatleten mee wilt geven?
Alle kleine beetjes helpen om je doel te bereiken. Geloof in jezelf, geniet van de trainingen en wees niet bang om hulp te vragen. “Waarom moeilijk doen, als het samen kan?!”

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Schrijf je vooral in en ga samen met “ons” de strijd aan tegen Kinderkanker.

Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties wil je organiseren in aanloop naar de halve triatlon?
Op 11 juli 2020 organiseer ik mijn eerste actie, namelijk een KiKa Extreme Sponsor tour. Dit is een wielertour waarbij ik in totaal 90 km ga fietsen, verdeeld over 3 ronden van 30 km. 90 km is namelijk de afstand die gefietst zal moeten worden tijdens de IRONMAN 70.3. Deelnemers kunnen tegen een vergoeding per ronde met mij meefietsen.

Tevens staan een sponsorloop op de basisschool van mijn dochter, een 24 uurs crossfit work-out (WOD) en een Bingo op de planning.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
“Een moeilijke tijd creëert geen helden. Het is tijdens moeilijke tijden, dat we de held in onszelf ontdekken”.

Meer weten over KiKa Extreme? Vraag hier de gratis informatiebrochure aan!
02-07-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen