Raoni: "Doe het niet alleen!"

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Hallo ik ben Raoni Schrijvers, een 26-jarige sportfanaat uit Valkenswaard in het prachtige bosrijke Noord-Brabant.

In deze omgeving woon ik op 10 min van het zwembad, fiets ik binnen een half uurtje naar België, waar wielrennen toch nét iets beter gaat. En hardlopen tja, dat kun je overal doen.

Vanaf mijn kindertijd stond sporten altijd voor mij op 1. Doorgaans elke week 7,5 uur trainen voor het wedstrijdzwemmen met daarbovenop bijna ieder weekend een wedstrijd. Op het moment de hele week bezig zijn met zwemmen, fietsen en lopen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met KiKa Extreme?
Na de deelname aan de triathlon van Nuenen zat er een flyer in mijn triathlon-tas. ‘Wauw dat is gaaf’ was mijn eerste reactie. Na lang twijfelen (vooral vanwege de belofte om een grote som geld binnen te moeten halen naast alle training) en veel overleggen met mijn vriendin toch maar ingeschreven. Op 31 augustus ben ik gestart met deze uitdaging en ik ben blij dat ik, nu we al eventjes in 2020 zitten, toch al een enorm bedrag op de teller heb staan!

Wat is jouw motivatie om mee te doen met KiKa Extreme?
Als sporter die elke week in de weer is om zichzelf te verbeteren en de lat hoger wil leggen, zoek je dus keer op keer nieuwe uitdagingen. Een halve triathlon is voor mij de volgende stap richting de hele triathlon.

Daarnaast vind ik het fantastisch om mijn sportieve inzet, training en strijdlust eens in te zetten voor iemand anders! Ook dit is voor mij een nieuwe en leuke uitdaging! Het blijven vragen van geld aan mensen is en blijft toch spannend en omdat dit buiten mijn comfortzone ligt is dit ook weer leuk op een andere manier.

Wat is jouw beste tip die je andere KiKa triathleten mee wilt geven?
Doe het niet alleen! Zorg voor een goede partner die je wil helpen/ondersteunen met jouw acties en sponsorwerving, hij/zij is zo belangrijk als je even niks weet of je juist bang bent dat je het niet gaat halen!

Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Triathlon is een ontzettend mooie sport en het trainen duurt soms lang en is soms saai, maar het eindresultaat op de wedstrijd is het allemaal waard!
Een 2de tip, beter goed gejat als slecht bedacht. Oftewel kijk om verder te komen/of ideeën op te doen naar acties van andere deelnemers.
Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
Nu ik een aantal maanden onderweg ben om mijn sponsorbedrag te verzamelen bedenk ik me dat ik toch al wat acties heb uitgevoerd en er nog 2 op de planning heb staan!
  • De allereerste actie kwam toevallig op mijn pad terecht toen ik contact zocht met de gemeente. Ambitieus heb ik dit opgepakt en in september een sponsorloop georganiseerd. Helaas was de opkomst vanwege de korte termijn niet een daverend succes, maar het bracht toch ruim €200,- op en elke euro is er 1!
  • Als 2de actie ben ik in oktober gestart met een groep heren (allen niet echte zwemmers) zwemtraining te geven voor hun eerste triathlon in 2020. Met mijn 18 jaar ervaring als wedstrijdzwemmer heb ik de heren (hopelijk 😉) kunnen klaarstomen voor hun eerste 1/8 triathlon. 
  • De 3de actie heeft wat voorbereidingstijd nodig gehad maar is tot nu toe nog het meest succesvol geweest. Een sinterklaas speculaaspoppen actie voor de personeelsvereniging van mijn werkgever.
  • De 4de actie is ook zeker het benoemen waard. Bij mijn eigen vereniging heb ik een sponsorzwemactie georganiseerd. De zwemmers moesten zoveel mogelijk baantjes in 1 uur zwemmen en daarmee geld ophalen voor KiKa. Ondanks dat het ruim van tevoren bekend was, was de opkomst toch minder als verwacht maar het evenement was zeer geslaagd. De zwemmers hebben ongelooflijk hun best gedaan (in het water en vooral daarbuiten met het zoeken naar sponsors) en daarmee hebben ze samen een afstand van 48km afgelegd en een enorm bedrag van €1550,- bij elkaar gezwommen! Waar we nog steeds ontzettend trots op zijn!  
Daarnaast heb ik nog 2 acties die op de planning staan.
  • Een Diner for KiKa, in samenspraak met een toprestaurant in Valkenswaard wil ik een diner organiseren waarbij we een selectie aan gerechten kiezen om vervolgens voor een bepaald bedrag hier te mogen eten. Een deel van dit bedrag gaat naar het goede doel!
  • Wederom een buitenkansje, ik heb een aantal kinderstoeltjes en tafeltjes kunnen ophalen, deze wil ik gaan opknappen en verkopen voor het goede doel.

Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Vooral dat ik er heel erg veel zin in heb! En dat alle steun van mijn vrienden, familie, collega’s en kennissen enorm gewaardeerd wordt en ik niet kan wachten om hun verwachtingen waar te maken in Vichy!

Meer weten over KiKa Extreme? Vraag hier de gratis informatiebrochure aan!
24-04-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen