Luis: "Ik wil dit goede doel steunen, maar deze uitdaging heeft mij ook geholpen"

Wie ben je? Stel jezelf voor!
Mijn naam is Luis Rodrigo López Tapia, ik kom uit Mexico en woon sinds juli 2018 in Nederland. Ik heb twee prachtige kinderen, Sofia en Julián, zij zijn mijn drijfveer. Mijn hele leven heb ik aan sport gedaan en sinds 2009 ben ik begonnen met de triatlon. Ik heb verschillende keren in diverse afstanden gestreden, mijn droom is ooit de Ironman voltooien.

Hoe bent u in contact gekomen met KiKa Extreme?
Mijn vrouw Eva zag op internet de uitdaging van KiKa: de Ironman 70.3 in Vichy, zij stelde voor ons samen in te schrijven. Ik wilde graag samen met haar een triatlon doen voor een goed doel. Dus hier zijn we!

Wat is uw motivatie om deel te nemen aan KiKa Extreme?
In deze uitdaging zijn er veel dingen die me motiveren: ik vind het mooi dat ik met de triatlon een goed doel kan helpen in Nederland. Dat is wat ik kan en graag doe. Elk jaar krijgen meer dan 550 kinderen de diagnose kanker. Momenteel geneest 75% van deze kinderen. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. Door deel te nemen aan KiKa Extreme kan een bedrage leveren aan dat doel, samen kunnen we de kans op genezing vergroten en de kwaliteit van behandelingen verbeteren.

Wat is je beste advies om aan andere KiKa-triatleten te geven?
Het is een moeilijke triatlon, ik adviseer iedereen een trainingsprogramma te volgen.

Heb je al promoties van succesvolle sponsors georganiseerd en welke promoties ben je van plan?
Ja, ik heb al verschillende acties gedaan, ik heb pinda's, chocolaatjes, armbanden en lenzen verkocht. In de klas van mijn dochter hebben ze me geholpen met het verkopen van armbanden en het verzamelen van statiegeldflessen en te prijzen voor de Play-in. We zijn van plan om op 29 en 30 juni bij Sport City Leidsche Rijn en bij de Bison Bowling Maarssen, een ‘Weekend voor Kika' en ‘Bowlen voor KiKa’ te organiseren.

Heb je iets dat je wilt zeggen?
Ik ben KiKa erg dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze uitdaging. Ik wil dit goede doel steunen, maar deze uitdaging heeft mij ook geholpen. Ik heb vrienden gemaakt, mijn Nederlands verbeterd en heb veel geleerd over Nederland. KiKa heeft me geholpen bij mijn integratie.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund met hun donaties, dit geld zal veel kinderen met kanker die het nodig hebben helpen. Ik waardeer het echt en zal er alles aan doen om mijn doelen voor KiKa te bereiken!

Meer weten over KiKa Extreme? Vraag hier de gratis informatiebrochure aan!
20-06-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen