Lisanne: 'Schreeuw het van de daken!'

Wie ben jij? Stel jezelf voor!
Ik ben Lisanne Langerijs. Getrouwd met Hans, we hebben 6 kinderen en zijn woonachtig in Duitsland. In 2015 heb ik mij voor de eerste keer aangemeld voor Run for KiKa Marathon en in 2016 liep ik mijn eerste marathon voor KiKa in New York. Sinds 2019 ben ik ambassadrice van Run for KiKa Marathon en daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen en te motiveren.
 
Hoe ben je in aanraking gekomen met KiKa Extreme?
Ik was al gedurende langere tijd op de hoogte van KiKa Extreme.
Heb me ook al eerder aangemeld voor KiKa Extreme, maar deze ging destijds helaas niet door. Ik heb mij in 2020 aangemeld voor een marathon voor Kika, maar ik vond dat ik de uitdaging aan moest gaan en ook aan een KiKa Extreme moest deelnemen.

Wat is jouw motivatie om mee te doen met KiKa Extreme?
Ik wilde mij sowieso weer inzetten voor KiKa. Er is de laatste jaren enorm veel bereikt, maar er is nog altijd veel geld nodig voor o.a. onderzoeken en daar wil ik graag aan mee werken. Sportief gezien was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb meegedaan aan sterkste vrouw wedstrijden, diverse marathons heb ik gelopen en dit jaar mijn sixstar gehaald en daarmee was ik ook toe aan iets anders en een triatlon stond al een tijdje op mijn bucketlist. De keuze om dit voor KiKa te doen was dus snel gemaakt.
 
Wat is jouw beste tip die je andere KiKa triatleten mee wilt geven?
Als het je eerste Triatlon is, probeer je dan niet op tijd te focussen. Geniet!
 
Welk advies zou je mee willen geven aan alle aankomende deelnemers?
Begin op tijd met de sponsorwerving, maar begin ook op tijd met trainen. Als je vragen hebt, stel deze dan want er is altijd wel iemand die je wilt helpen. 
 
Heb je al succesvolle sponsoracties georganiseerd en welke acties heb je nog op de planning staan?
Zelf heb ik een spinningmarathon georganiseerd, twee keer hebben we een actie avond gehouden in samenwerking met Schutrups Schoenen in Exloo. Op 22 december 2019 hebben wij een hardloopevenement " kika wintertrail bargerveen" georganiseerd. Een hardloop evenement waar mensen 4 mijl of 10 km kunnen lopen. Een paar honderd mensen hadden zich aangemeld.
 
Heb je zelf iets wat je kwijt wilt?
Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen zich in willen zetten voor KiKa, want er is nog zoveel geld nodig voor onderzoek naar kinderkanker, om de genezingskans naar 95% te krijgen. Voor verbetering van de kwaliteit van de behandelingen en voor vermindering van de bijwerkingen na de behandeling. Maar ook voor is er geld nodig voor de ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum en voor voorlichting over kinderkanker. Er is al veel bereikt, maar er zijn nog meer onderzoeken noodzakelijk!


13-03-2020

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen